Kleuterdansen

Ontdek Dans!
Dans is een manier om een verhaaltje te vertellen of om iets uit te beelden op muziek. Kleuters hebben een groot inlevingsvermogen en veel bewegingsenergie. Ze willen bewegen: rollen, draaien, zwaaien, dansen – kortom hun eigen bewegingsmogelijkheden ontdekken. Ze vinden het ook leuk om nieuwe bewegingen te leren: verschillende grondposities, sprongen, bewegingen over de vloer en hoog in de lucht. Naast de motorische ontwikkeling wordt hierdoor ook de expressiviteit en muzikaliteit ontwikkeld en gestimuleerd.  We improviseren, doen leuke ritme spelletjes en maken echte dansjes om op het podium te kunnen laten zien aan familie en vrienden.

Ontwikkeling & muzikaliteit
In de les wordt veel aandacht besteed aan de fysieke ontwikkeling, ritmiek en muzikaliteit en wordt het inlevingsvermogen van de kinderen vergroot. Het dansgevoel, lichaamsbesef en ruimtegebruik wordt gestimuleerd. Dit alles wordt spelenderwijs gebracht in een les Algemene Dansvorming waar de kleuters, zowel jongens als meisjes, veel plezier aan beleven.
Kleuterdans: Leeftijd 4 tot 6 jaar. In de les leren we al echte dansjes voor de spiegel, maar ook dansen in de kring en met z'n tweetjes. Kinderen leren met plezier nieuwe bewegingen op muziek.

Door wie?
De les wordt gegeven door Marit (17) & Froukje (18), twee jonge en enthousiaste dames met ervaring in het verzorgen van danslessen voor kleuters.

  • Start kleuterdans: Woensdag 7 september 2022
    Tijdstip: 14:15-15:00
 
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je eens komen kijken? Meld je kind dan aan voor een gratis proefles.
Aanmelden kan via de mail (info@sportcentrumhetnoord.nl) of telefonisch (0517-853601)
 


Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 to 18 jaar, die om financiele redenen geen lessen kunnen volgen.
Aanvraagformulier downloaden via: allekinderendoenmee.nl (kies ouderkaart). Deze vervolgens indienen bij beweegteamwaadhoeke.nl
 


Meld je nu aan
en doe mee!

Neem contact op

Sportcentrum Het Noord
Het Noord 88
8801 KS Franeker

Openingstijden

MA-VRIJ 08:30-21:30 uur
ZA - 09:00-12:00 uur
ZO - 09:30-15:00 uur

: 0517-853601
: info@sportcentrumhetnoord.nl
: Volg ons via Facebook
: Volg ons via Instagram