Cursus Small Group Olympisch Gewichtheffen

Cursus Small Group Olympisch Gewichtheffen bij Sportcentrum het Noord
Wil je sterker en fitter worden? Wil je echt leren trainen met gewichten?
Dan is de cursus gewichtheffen echt iets voor jou! Olympisch Gewichtheffen, ook bekend als Olympic Weightlifting, of gewoon gewichtheffen, is een sport waarin kracht, snelheid, techniek en coördinatie samen komen. De sport is er al bij sinds het begin van de moderne
Olympische spelen en wordt over de hele wereld fanatiek beoefend.

Gewichtheffen is een wedstrijdsport. De twee wedstrijdonderdelen waarvoor getraind wordt zijn de Snatch en de Clean&Jerk (trekken en stoten). Om hier beter in te worden wordt er gebruikt gemaakt van een grote variëteit aan oefeningen die kracht, techniek, coördinatie en snelheid verbeteren.

Je leert squatten, deadliften, overhead press, push press en nog veel meer. Je werkt aan kracht, conditie en lenigheid. Alleen voor mannen? Zeker niet! Er zijn veel vrouwen die aan gewichtheffen doen en door de verschillende gewichtsklassen is er voor iedereen plek.

Kom tillen en je zult merken hoe leuk en uitdagend het is!

Over de trainer:
De les wordt gegeven door Tarek Nachawati, zijn passie is het Olympisch gewichtheffen. Tarek werd tijdens het open Nederlands kampioenschap in 2021 1e en tijdens het NK senioren behaalde hij de 2e plaats in de klasse tot 81kg. Met zijn prestaties heeft hij een plek afgedwongen bij het talenten team van team NL en daarmee hoort hij tot de top van het Nederlands gewichtheffen.
Leer tillen van een echte gewichtheffer en ontdek wat jij kunt bereiken!
 
Over de cursus:

Dag: Woensdagavond en vrijdagavond
Tijd: 19.00 - 20.15 uur
Duur: 14 weken

De cursus bestaat uit 3 periodes van 4 weken, waarbij je iedere periode een nieuw trainingsschema krijgt om ook zelfstandig te trainen. Naast de wekelijkse weightlifting training is het van belang dat je zelf ook aan de gang gaat om het gewichtheffen onder de knie te krijgen. Dit betekent 3 keer in de week trainen waaronder minimaal één keer met Tarek en twee keer zelfstandig.
 
Wedstrijden:
Als deelnemer heb je de mogelijkheid om lid te worden van de gewichthef bond.
Tijdens het volgen van deze Small Group Trainingen werk je aan een goede basis om mee te kunnen doen aan wedstrijden van de Nederlandse Gewichthef Bond!
 
Aanmelden
Wil je meer informatie of een gratis proefles komen doen? Neem dan contact met ons op of meld je via onderstaande link direct aan voor een gratis proefles:
https://sportcentrumnoord.sportbitapp.nl/cbm/proeflesplanner/stap-1/
 
Telefonisch: 0517-853601
Email: Info@sportcentrumhetnoord.nl
 


Meld je nu aan
en doe mee!

Neem contact op

Sportcentrum Het Noord
Het Noord 88
8801 KS Franeker

Openingstijden

MA 07:00-22:00 uur
DI 08:30-22:00 uur
WO 08:30-22:00 uur
DO 08:30-22:00 uur
VR 07:00-21:30 uur
ZA - 09:00-14:00 uur
ZO - 09:30-15:00 uur

: 0517-853601
: info@sportcentrumhetnoord.nl
: Volg ons via Facebook
: Volg ons via Instagram